Sote Taş ve Sebzeler – En Sevdiğim Yemekler

Taş Yapraklı Sote Tarifi için,

Öncelikle taşı güzelce yıkayalım ve suyu bittikten sonra sıyıralım.

Tencereye alıp ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar pişirelim.

Soğanı soyun ve orta parçalar halinde kesin.

Biberlerin çekirdeklerini yıkayıp domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.

Bu arada yaprakları keserken ocaktaki taşlığı izlemeyi unutmayın!!

Suyu emen taşlığa sıvı yağı ve salçayı alıp içelim.

Tüm sebzeleri, baharatları ve tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra içi yumuşayana kadar pişirelim ve ocağı kapatalım.

Yemek yemeyi seviyorum.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın