Su Böreği Tarifi Malzemeler
3 tepsi için
- 1 kilo bir
- 9 yumurta
- 1 poşet kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
iç malzeme için
- Beyaz peynir
- maydanoz
Orta katlar için
- Sebze yağı
Su böreği tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Derin bir kaba tüm malzemeleri koyalım, hamuru yoğuralım. Daha sonra bezeleri yapıp üzerini örtelim ki kurumasın.
- Bezeyi yavaşça açalım ve suyu büyük bir tencereye koyalım, kaynamaya bırakalım.
- Kaynattığımız suya tuz atıp hamuru tek tek kaynatıp tepsiye koyalım her kata 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirelim.
- 6 kat serip üzerine beyaz peynir serpelim ve kalan hamurları ortasını haşlayalım. Tek tek yağlayıp tepsiye diziyorum.
- Son olarak hamurun üzerine sıvı yağ ve yumurtaları koyup fırına verelim ve iyice pişene kadar güzelce kızartalım. Servis edelim, merdivenlerde 12 bezeye gidelim.
Resimli sulu pasta tarifi
“Su Böreği” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]