su hamur işleri

Su Böreği Tarifi Malzemeler

  • 6 yumurta
  • 7 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz

Orta katlar için

  • 250 gram margarin
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ

iç malzeme için

  • peynir

Su böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. 7 su bardağı unu bir kaba eleyelim.
  2. Havuzu açtığımız yere 6 yumurta, tuz ve suyu ekleyip çok sert olmayacak bir hamur elde edelim.
  3. Hamuru bir saat dinlenmeye bırakın. 12 tane şeker çubuğu yapalım.
  4. Üzerini nemli bir bezle örtün.
  5. Hepsini teker teker açıp bir kenara koyalım.
  6. Bunu bir tencerede kaynatalım.
  7. Kaynattıktan sonra tuzu ekleyin.
  8. Hamuru dörde bölelim. Kuru yufkadan iki yufkayı ayırmak için.
  9. Altı yıl veya daha fazla. 5 kat patates cipsini haşlayıp çok bekletmeden soğuk suya koyalım ve tepsiye alalım.
  10. peynir ekleyelim
  11. . Aynı şekilde 5 adet daha gofreti kaynatıp sıralayalım.
  12. Her kata aynı anda erittiğimiz sıvı margarin yağı karışımını ekleyelim.
  13. En son kuru yuvkaiyi ekleyip üzerini yağla süsleyelim ve önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirelim.
  14. Böreği kızarttıktan sonra başka bir tepsiye ters çevirelim.
  15. Fazla yağı bir havluyla alın.
  16. Dinlenip servis edelim. Afiyet olsun. Güzel bir hamur tabakası.

Resimli sulu pasta tarifi

  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Patatesli kolay börek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın