Sultan Börek Sırrı için,
Tavuk göğüslerini yıkayıp kuruladıktan sonra küp küp doğrayın.
Bir tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirin, ardından sıvı yağ ve soğanı ekleyip iyice kavurun.
Domates ve baharatları ekleyip 2-3 dakika pişirin, piştikten sonra altını kapatın.
Hamuru açın ve 4’e bölün, uygun bir kase alın (ben komposto kasesi kullandım) ve hamurun kenarı kaseye taşacak şekilde yerleştirin, kasenin taşan kenarlarından bir parça hamur kırın ve yerleştirin. Tabanda, iç çamurundan dökün ve sıkıca kapatın.
Elinizle çevirip yağlanmış tepsiye dizin.
Tüm yufkalar piştikten sonra yağlayıp susam veya çörek otu (ben kullanmadım) serpebilirsiniz.
180-200°C önceden ısıtılmış fırında pişirin.
İki dakika fırından çıkarın. Üzerini nemli bir bezle kapatıp dinlenmeye bıraktıktan sonra servise hazır.
Sultan Böreği hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]