Sultan Tavuk Kebabı

Sultan Kebaplı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gr tavuk göğsü
  • 2 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 150 gram mantar
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yufka hamuru
  • 1 çay kaşığı kekik
  • tuz

Beşamel sosunu hazırlamak için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 paket sıvı krema
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı hindistan cevizi
  • tuz
  • karabiber

yukarı:

  • çedar peyniri
Sultan kebabı tavuk tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Soğanı ince ince doğrayın ve yağda kavurun.
  2. Tavuk parçalarını doğranmış sarımsak ve kekik ekleyerek küpler halinde kızartın.
  3. Doğranmış biber, ince doğranmış mantar, bezelye ve salçayı ekleyip pişirin.
  4. Tuzu ekledikten sonra karışımı 1-2 dakika kavurun ve ocaktan alın.
  5. 1 yufkayı 4 parçaya bölün.
  6. Kireçleri, kenarları yukarı bakacak şekilde kaseye yerleştirin.
  7. Kenarlarından biraz ayırın ve ortasına yerleştirin. Et karışımını kaseye koyun ve dökün.
  8. Yufkanın üzerini kapatın, kaseyi ters çevirin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  9. Beşamel sos için uygun bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyin ve kokusu kayboluncaya kadar karıştırın.
  10. Süt, krema ve baharatları ekleyip koyulaşana kadar karıştırın.
  11. Beşamel sosu hazırladığınız sultana kebabın üzerine eşit şekilde dökün.
  12. Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyun ve önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

resimli sultan kebabı tavuk tarifi

Sultan Kebap Tavuk yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın