Sultan Kebaplı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gr tavuk göğsü
- 2 yeşil biber
- 1 kırmızı biber
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 150 gram mantar
- 1 su bardağı bezelye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yufka hamuru
- 1 çay kaşığı kekik
- tuz
Beşamel sosunu hazırlamak için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt suyu
- 1 paket sıvı krema
- 1/2 (yarım) çay kaşığı hindistan cevizi
- tuz
- karabiber
yukarı:
- çedar peyniri
Sultan kebabı tavuk tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Soğanı ince ince doğrayın ve yağda kavurun.
- Tavuk parçalarını doğranmış sarımsak ve kekik ekleyerek küpler halinde kızartın.
- Doğranmış biber, ince doğranmış mantar, bezelye ve salçayı ekleyip pişirin.
- Tuzu ekledikten sonra karışımı 1-2 dakika kavurun ve ocaktan alın.
- 1 yufkayı 4 parçaya bölün.
- Kireçleri, kenarları yukarı bakacak şekilde kaseye yerleştirin.
- Kenarlarından biraz ayırın ve ortasına yerleştirin. Et karışımını kaseye koyun ve dökün.
- Yufkanın üzerini kapatın, kaseyi ters çevirin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Beşamel sos için uygun bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyin ve kokusu kayboluncaya kadar karıştırın.
- Süt, krema ve baharatları ekleyip koyulaşana kadar karıştırın.
- Beşamel sosu hazırladığınız sultana kebabın üzerine eşit şekilde dökün.
- Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyun ve önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
resimli sultan kebabı tavuk tarifi
Sultan Kebap Tavuk yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]