Sünger Revani

Revani Sünger Tarifi için Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kase yoğurt
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1 poşet kabartma tozu
  • Yarım limon aroması
  • 2 bardak un

şerbet

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3-4 damla limon

Sünger Revani tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Şurubu hazırlayın: Şeker ve suyu karıştırın, ocağa koyun ve yüksek ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca 10 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
  2. Kek Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri bir karıştırma kabına alın ve rengi köpürene ve beyazlaşana kadar çırpın.
  3. Daha sonra sıvı yağ, süt ve limon kabuğunu ekleyip iyice karıştırın, ardından irmik unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın ve yağlanmış tepsiye dökün.
  4. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  5. Tatlının ilk sıcaklığı fırından çıktıktan sonra dilimler halinde kesin ve üzerine soğuk şerbeti dökün.
  6. Şurup iyice süzüldükten sonra süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Resimlerle Sünger Revani tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • yonga
  • uçurumlar
  • sünger
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Ganagly Karamelli Tart Kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın