Muhallebi tarifi ile puf böreği pasta için malzemeler
Milföy hamurunu tatlandırmak için:
- 3 su bardağı süt
- İki buçuk yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 buçuk çay kaşığı toz şeker
- 2 buçuk yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- Yarım paket krem şanti tozu
- 10 adet milföy hamuru (küçük kareler halinde kesilmiş)
En İyi Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı fıstık tozu
Muhallebi tarifi ile puf böreği nasıl hazırlanır?
İlk önce şekerleme yapmaya başlayalım. Süt, toz şeker, un, mısır nişastası ve yumurta sarısını bir tencereye alın. Pürüzsüz olması için iyice çırpalım ve ocağın altını açalım. Koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim. Kaynayan muhallebiyi ocaktan alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Pankek hamuru yumuşayınca küçük kareler şeklinde keselim. Önceden 185 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim. Oda sıcaklığına gelen kremanın üzerine krem şanti tozunu aktarın ve iyice çırpın. Daha sonra sıkma torbasına alıp buzdolabında soğumasını bekleyin. Milföy hamurunu ortadan keselim ve ortasından kremayı sıkarak kapatalım. (Dilerseniz içine bir muz koyabilirsiniz) Üzerine pudra şekeri ve kuru antep fıstığı ekleyip sevdiklerimize ikram edelim. Herkese afiyet olsun!
Muhallebi ile puf böreği tarifi nedir?
Kreplerin arasına pudingi koyarken bir dilim muz da koyabilirsiniz.