Ispanaklı kıymalı börek için basit ve etkili bir tarif bulmak için önce ıspanağı güzelce yıkayıp suyunu süzüyoruz.
Soğanı yemeklik doğrayın ve iki yemek kaşığı sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavurun.
İçinden kıymayı alıp suyunu bırakıyoruz ve yağlanana kadar kavuruyoruz.
1 yemek kaşığı karabiber ekleyin, karıştırın, soğumaya bırakın.
Ispanağı dehidratörde güzelce kurutuyoruz, saplarını kesiyoruz ve kalan yaprakları kesiyoruz.
Bir kaseye 3 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağı koyun ve bir çırpma teli ile iyice çırpın.
Fırın tepsisini yağlıyoruz ve ilk yufkayı tepsiden taşacak şekilde koyuyoruz.
Tepsi büyüklüğünde bir yufka daha kırıyoruz ve aralarına sütlü karışımı yayıyoruz.
Altına 3 yufka yayıyoruz
Ortasına kavrulmuş kıymayı döküyoruz.
Dana eti yağ içerdiğinden eti koyacağımız yufkayı karıştırmak için süt kullanmıyoruz.
Kıyılmış etin üzerine kıyılmış ıspanağı döküyoruz, bir tatlı kaşığı pul biber serpiyoruz.
Aynı şekilde başka bir yufkayı yayıyoruz.
Son yufkayı koymadan tepsiden çıkan yufkayı karşılıklı yüzleri birbirine bakacak şekilde kapatıyoruz.
Son yufkayı tepsiye yayın ve böreği bıçakla kare şeklinde kesin.
Kalan sosu dökün ve önceden ısıtılmış 220 C fırında altın rengi olana kadar pişirin.
En kolay ıspanaklı kıymalı börek hazır
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]