Süper Parlak Ayran (Hazır Olduğunu Düşünüyor)

Merhaba arkadaşlar;

Bugün sizlere yemeksiz vazgeçemeyeceğimiz bir tat vermek istiyorum. Bu doğal ve sağlıklı içecek her yemekle iyi gider. Neyse tarife geçelim;

Öncelikle kavanozumuza 2 su bardağı yoğurdu ekleyelim. 2 kişi için tavsiye ederim, ekipman ekleyerek arttırabilirsiniz.

Ardından 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip yarım limonu içine sıkın. Daha sonra blender yardımı ile güzelce çırpın.

Üzerine 3-4 bardak su ekleyin. Daha hafif istiyorsanız, daha fazla ekleyebilirsiniz, ancak ayran olduğu sürece tadı daha iyidir. Suyu döktükten sonra baloncukları kaçırmadan tekrar karıştıralım.

Daha sonra soğuması ve soğuması için dolabın alt kısmında bekleteceğiz.

Daha sonra her bir bardağı ayran ile dolduralım ve son olarak bir kaşık yardımıyla ayran köpüğünü ayranın üzerine eşit şekilde yayalım.

İpuçları:

1. Ayranlı ve biraz ekşili yoğurt yaparsanız çok lezzetli olur. Tatlı yoğurtla en iyi şekilde çalışır, ancak hafif ekşi bir yoğurt, ayranın tam lezzetini verir.

2. Ayran yapacağınız yoğurt az yağlı olmalı yani yoğurt yaparken inek sütü yağlı olmalı yoksa ayranımız köpürmez. Yağsız yoğurt ile ayran çok köpürmez, bu nedenle yoğurdun yağlı olup olmadığını anlayabilirsiniz.

3. Daha fazla kişi yaparsanız yoğurt ve diğer malzemeleri artırabilirsiniz.

Hazır olarak değerlendirilen Köpüklü Ayranın çoğu servise hazırdır.

Deneyenlere bol şans, selam ve sevgilerimle…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın