Susamlı çıtır patates kızartması


Susamlı Çıtır Patates Malzemeler

  • 3 patates
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı mısır unu

Susamlı çıtır patates tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Patatesler elma dilimleri şeklinde hazırlanır.
  2. Karıştırma kabına alınır ve zeytinyağı, tuz, mısır unu ve baharatlar ilave edilerek karıştırılır.
  3. Bir fırın tepsisine yayın ve üzerine susam serpin.
  4. 180-200 derecede altın sarısı olana kadar pişirin.

Susamlı patates püresi tarifi

  • tatlı tarifi
  • Gevrek
  • kek tarifleri
  • Patates
  • uçurumlar
  • susam
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Kıyılmış et ile közlenmiş biber

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın