Susamlı ve Cevizli Kurabiye

Susamlı cevizli kek tarifi için malzemeler

  • 125g tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı susam
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu

dekorasyon için;

  • 1 acı paket
  • 1 kutu sütlü çikolata
  • fındık
  • Badem
  • fıstık vb.
Susamlı cevizli kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle beyaz susamları bir tavada sararıncaya kadar kavurun, sonra soğumaya bırakın.
  2. Oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağına ceviz ve susam hariç diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  3. Ceviz ve susamları karıştırıp düz bir şekil veriyoruz ve bir tarafına çatalla bastırarak şekil veriyoruz.
  4. 180 derece önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
  5. Fırının dışında soğuyan çikolatayı su ısıtıcısında buğulanmış çikolataya batırın ve dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun.

Fotoğraflı susamlı cevizli kek tarifi

Susamlı Cevizli Kurabiye’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın