Susamlı cevizli kek tarifi için malzemeler
- 125g tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı çekilmiş ceviz
- 1 çay kaşığı susam
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kabartma tozu
dekorasyon için;
- 1 acı paket
- 1 kutu sütlü çikolata
- fındık
- Badem
- fıstık vb.
Susamlı cevizli kek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle beyaz susamları bir tavada sararıncaya kadar kavurun, sonra soğumaya bırakın.
- Oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağına ceviz ve susam hariç diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur yoğurun.
- Ceviz ve susamları karıştırıp düz bir şekil veriyoruz ve bir tarafına çatalla bastırarak şekil veriyoruz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Fırının dışında soğuyan çikolatayı su ısıtıcısında buğulanmış çikolataya batırın ve dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun.
Fotoğraflı susamlı cevizli kek tarifi
Susamlı Cevizli Kurabiye’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]