Süslü Pirinç – En Sevdiğim Yemekler

Garnili Pirinç Pilavı tarifi için pirinci suda yıkayıp bekletiyoruz.

Daha sonra tenceremize 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup süzdüğünüz pirinci ilave edip tuzla iyice tatlandırıyoruz.

Daha sonra tereyağını ekleyip biraz karıştırıyoruz ve 1 su bardağı pirinç ve aynı su bardağına 2 su bardağı suyu ilave ediyoruz.

Saf hale getirmek için birkaç damla limon sıkıyoruz, garnitürü ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.

Sonra altı aşağı 15-20 dakika. pişiriyoruz.

Pilavınız pişince tencerenin ağzını bir havlu ya da beyaz bir bezle kapatıp can atarak şekil vermeye bırakıyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın