Kızarmış pilav için önce tenceremize sıvı yağı alıp ısıtalım.
Tavuk etlerini küp küp doğradıktan sonra yağda kavurmaya başlayın ve su bitince ince doğranmış yeşil soğanları ekleyip karıştırarak kavurun, ardından dekoratif bir kavanoza alıp karıştırın.
Önceden pişirilmiş pirinci ekleyin ve 2-3 dakika kızartın.
Ardından tereyağını ekleyip kavurmaya devam edin.
Süslenen pilavın üzerine sıcak su, yeteri kadar tuz ekleyip karıştıralım, kapağını kapatalım ve kısık ateşte pişirelim.
Ocağı kapatıp pilavımızı 15 dakika dinlendirelim.
Süslenmiş pilavımız servise hazır. Afiyet olsun.
İster kalıpta ister porsiyon olarak et yemeklerinizin yanında servis edebilirsiniz 👌🏻😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]