susuz asit


Kurutulmuş turşu tarifi malzemeleri

  • 1 küçük lahana
  • 1 küçük karnabahar
  • 4 küçük kertenkele
  • 5 ada
  • 1 kg yeşil (göğüs domates)
  • Yarım kilo (sallama domates)
  • 15 adet yeşil biber
  • 3 baş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı salamura kaya tuzu
  • 4 su bardağı sirke
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Kurutulmuş turşu tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

Kurutulmuş turşular sebze suyuyla yapılan çok lezzetli bir turşu, babamın yaptığı harika bir turşu fazladan suya ihtiyaç duymadan ekmeğin suyuna batırıp kaşıkla içebileceğiniz kadar güzel.

  1. Lahanayı bol suda yıkayıp doğrayalım ve geniş bir kaseye alalım.
  2. 1 yemek kaşığı tuz serpin.
  3. Bütün sebzelerimizi doğrayıp lahanaların üzerine koyalım.
  4. Tuz, şeker, sirke ve limon tuzu ekleyin ve iyice karıştırın.
  5. Üzerini örtüp serin bir yerde bir gün bekletelim, turşu beklediğinde sulanacaktır.
  6. İlave su eklememize gerek yok, suyu yeterli, biraz artsa da tekrar karıştırıp tuzunu kontrol ediyoruz, tuzu az ise biraz daha tuz ekleyelim.
  7. Kavanozları dolduralım.
  8. Üzerini bir dal maydanoz veya maydanozla kaplayıp turşu suyuyla dolduralım.
  9. Ağzına bir saklama torbası koyalım ve ağzını hava kalmayacak şekilde sıkıca kapatalım. Çok serin bir yerde muhafaza edelim. Evde serin bir yeriniz yoksa buzdolabında bekletelim.
  10. İki hafta sonra turşu oluşur ve yenilebilir olanlar buzdolabında çok uzun süre saklanabilir.

Kurutulmuş turşu tarifi

  • ‘susuz
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Ekşi
  • tuzriseps
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

ezilmiş zeytin tarifi videosu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın