Karamelin tadını seviyorsanız mutlaka deneyin. Ayrıca kurabiyeler ve kekler için dolgu olarak da kullanabilirsiniz.
Süt Reçeli Tarifi Hakkında,
Sütü derin bir tencereye alın (un ekleyince kabardığı için derin bir tencereye), üzerine bol şeker ve vanilyayı ekleyip kaynamasını bekleyin.
Kaynayınca sodayı ekleyin ve hızlıca karıştırın.
Kabartma tozu sütün kabarmasını sağlar, karıştırırken bırakır, biraz karıştırarak pişirin.
Daha sonra ocağın altını kısın ve bu şekilde ara ara karıştırarak kıvamı karamel rengine dönene kadar devam edin.
Not: Saati tutmadım rengini ve kıvamını size söyleyecektir soğuyunca yıkayıp buzdolabına koyun ve bir hafta sonra afiyetle yiyin.
Süt reçeli hazır.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]