Süt Reçeli tarifi için önce bir litre sütü bir tencereye boşaltın. Bir bardak şeker ekleyin ve karıştırın. Ocağa alıp kaynayana kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca bir çay kaşığı kabartma tozu ekleyin ve karıştırın. ⚠ Tenceremiz biraz derin olsun çünkü karbonat eklerseniz köpürür, taşma ihtimali çok yüksektir. ⚠ Karbonatı koyarken ocağın altını en alta alalım. Karıştırmayı bırakalım. Hadi karıştıralım. Renk sarıdan başlayacak, ardından renk biraz daha koyu olacaktır. Sütlü kahve kıvamında olacak ve boza kıvamına gelince ocağı kapatacağız.
Bir saklama kabına veya kavanoza koyun ve soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabına yerleştirilirler.
Nefis süt reçelinizi kahvaltıda veya keklerinizde kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]