Süt ve Nar Sosu (Muhallebi)

Sütlü Muhallebi Ve Nar Çorbası Tarifi, Sütlaç Ve Nar Çorbası Nasıl Yapılır?

Bir litre süt, un ve şekerle karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Ocaktan çıkardığınızda bir paket vanilya ve bir kaşık tereyağını ekleyip iyice karıştırın.

Yapılmasını istiyorsanız yarısını bir kaseye dökün ve 20 dakika kadar dondurun ki eğri olsun ya da normal kaselere yarısını bölün.

Daha sonra nar suyuna nişasta ve şeker dökülerek ocakta düşük ısıda muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir ve bu karışım sıcakken muhallebilerin üzerine dökülür.

Soğuduktan sonra süsleyip servis edebilirsiniz. Bu bir zevk 🙂

Arzu ederseniz geniş bir kapta muhallebiyi ısıttıktan sonra üzerine nar ekşisini döküp payreks şekli verebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın