Sütlaç Kremalı Fırın

Kremalı fırın sütlaç tarifi malzemeleri

  • 1 fincan kahve pirinç
  • 1 kahve fincanı pirinç unu
  • Nişastadan yarım fincan kahve
  • 1 litre süt
  • Bir parmak iki bardaktan şekeri azaltır
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım kutu krema
  • lezzet, rendelenmiş yarım limon (tatmak için)
Fırında kremalı sütlaç tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Süt, şeker ve kremayı bir tencerede kaynamaya bırakın. Başka bir kapta pirinci bir su bardağı su ile haşlayın.
  2. Yumurta sarısı, pirinç unu ve nişastayı bir kaseye alın ve yarım su bardağı su ile krema kıvamına gelene kadar karıştırın ve kaynayan süte yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
  3. Diğer taraftan haşlanmış pirinci su ile birlikte sütün içine ilave ediyoruz. Kısık ateşte koyulaşana kadar (yaklaşık 5-6 dakika) kaynatın.
  4. Ocaktan almadan önce vanilya ve limon kabuğunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.
  5. Sütlaçlarımızı fırın kaselerine doldurup fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Tepsiye taşmasın diye su ekleyip fırına veriyoruz.
  6. 200 derece sıcaklıkta çalıştırıyoruz. Sütlü pilav fırındayken sık sık kontrol etmeyi unutmayın. Sütlü pilav rengi dönünce ocaktan alıyoruz.
  7. Üzerine damak zevkinize göre fındık koyuyoruz ve servise hazır. Dilerseniz fırına koyamazsınız. Afiyet olsun 🤗.

Not: Buradaki malzemelerim 7 su bardağı sütle yapılıyor. 🤗.

Fotoğraflı kremalı fırın sütlaç tarifi

Kremalı sütlaç ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın