Kremalı fırın sütlaç tarifi malzemeleri
- 1 fincan kahve pirinç
- 1 kahve fincanı pirinç unu
- Nişastadan yarım fincan kahve
- 1 litre süt
- Bir parmak iki bardaktan şekeri azaltır
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
- Yarım kutu krema
- lezzet, rendelenmiş yarım limon (tatmak için)
Fırında kremalı sütlaç tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Süt, şeker ve kremayı bir tencerede kaynamaya bırakın. Başka bir kapta pirinci bir su bardağı su ile haşlayın.
- Yumurta sarısı, pirinç unu ve nişastayı bir kaseye alın ve yarım su bardağı su ile krema kıvamına gelene kadar karıştırın ve kaynayan süte yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
- Diğer taraftan haşlanmış pirinci su ile birlikte sütün içine ilave ediyoruz. Kısık ateşte koyulaşana kadar (yaklaşık 5-6 dakika) kaynatın.
- Ocaktan almadan önce vanilya ve limon kabuğunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.
- Sütlaçlarımızı fırın kaselerine doldurup fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Tepsiye taşmasın diye su ekleyip fırına veriyoruz.
- 200 derece sıcaklıkta çalıştırıyoruz. Sütlü pilav fırındayken sık sık kontrol etmeyi unutmayın. Sütlü pilav rengi dönünce ocaktan alıyoruz.
- Üzerine damak zevkinize göre fındık koyuyoruz ve servise hazır. Dilerseniz fırına koyamazsınız. Afiyet olsun .
Not: Buradaki malzemelerim 7 su bardağı sütle yapılıyor. .
Fotoğraflı kremalı fırın sütlaç tarifi
Kremalı sütlaç ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]