Sütlü bisküvili irmik tatlısı tarifi için malzemeler
- 1 litre süt
- 1 kutu petitburo kakaolu bisküvi
- 10 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Sütlü bisküvi ile irmik şekeri nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İrmik sütlü tatlı yapmak için önce soğuk sütü tencereye koyun.
- Şeker ve irmik ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
- Şekerimizin yarısını borcuma dökün.
- Üzerine bir sıra kakaolu bisküvileri dizin.
- Kalan muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökün.
- İrmik tatlımız soğuduktan sonra buzdolabına alın ve birkaç saat dinlenmeye bırakın.
- Ayakları soğuk.
- Servis ederken üzerine ceviz, hindistan cevizi veya tarçın serpebilirsiniz.
- Dilerseniz muhallebiyi 3 eşit parçaya bölüp bisküvileri 2 kat olacak şekilde dizebilirsiniz. Tercihlerinize kalmış. Afiyet olsun .
Resimli sütlü bisküvili irmik tatlısı tarifi
Sütlü bisküvili irmik şekeri ilk olarak Urfa Haber’de yer aldı – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]