Sütlü Süt Tarifi – Tatlılarım

Merhaba arkadaşlar, kahvaltıda ilk iş lezzetli reçel tarifleri olmalı bence bu tarif dünyanın en kolay ve en lezzetli reçeli, tadına doyamayacağınız nefis süt reçelini denediniz, denemelisiniz derim. deneyin ve tadın 🥛

İyi bir yaşam ve inanılmaz bir tada sahip süt reçeli yapıyoruz, bu yüzden bugün yapmaya hazırsınız.

Şekeri bir tencereye veya uygun bir büyük tencereye alalım, ardından sütü yavaş yavaş ekleyip iyice karıştıralım.

Ocağın altına alıp ara ara karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım ve kısık ateşte pişirelim.

Süt kaynayınca kısık ateşe alın.

Kabartma tozu veya kabartma tozu ekleyin ve iyice karıştırın.

Soda eklediğimiz için iyi köpürüyor o yüzden kısık ateşte pişirmemiz gerekiyor yoksa taşacaktır.

10 dk, sürekli karıştırarak. İyice pişirelim ve karıştırmamızın sebebi dibe yapışması olduğu için karıştırmaya devam edelim ve biraz rengi dönene kadar pişirelim.

Bir kase boyutuna gelen reçelimizi kapaklı uygun bir kavanoza boşaltalım.

Bu sırada reçelimiz sıvı olacak.

Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyalım bir gece buzdolabında bekletelim yarın rengi ve kıvamı koyu olur.

O halde bir kaseye alıp servis edelim, muhteşem reçelimiz hazır.

Kahvaltı sofralarınızı süsleyebilirsiniz, şeker sevenler şeker miktarını biraz artırabilir. Aynı seviyeye geldi daha az şekerli süt reçeli buldum umarım denersiniz beğenirseniz alın. şimdiden kolay gelsin canım

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın