Selamun aleyküm hanımlar herzamanki gibi nefis tarifler ile karşınızdayım.
Pirinçli Pilav ve Erişte tarifi için öncelikle küçük bir granit ya da döküm tavaya sıvı yağı ekleyip çalıştıralım, ısınmasını bekleyelim.
Ardından erişteyi ekleyin, iyice karıştırın, aşırı ısıtmayın. Ardından tavuk bulyonu atın ve bir kaşıkla iyice karıştırın. Erişte pembeye dönene, çok mor olmayana veya pirinç kahverengiye dönene kadar bekleyin.
Daha sonra pirinci küçük bir süzgeçte bol su ile iyice yıkayın. Süzdükten sonra ekleyelim. İyice karıştırın. su ekleyelim
Fark etme; Ne tür pirinç yaparsanız yapın, her zaman bir bardak su ekleyin, çünkü bu tanelerin bütün kalması için çok önemlidir.
Daha sonra altını iyice açıp kaynamasını bekleyin. Kaynadığını görünce altını iyice kısın ve kendi kendine kaynamaya bırakın.
Pişirdikten sonra kapatın. Ağzını bir havlu veya bezle örtün, kapağı kapatın.
20 Dakika. bekle, aç ağzını, çok lezzetliydi.
Tahıl Erişte Pirinç Pilav hazır.
Deneyenlere bol şans hanımlar hoşçakalın 😍
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]