Tahinli, Portakallı ve Vitaminli Kek Reçeli Tarifi için Malzemeler
- 3 yumurta
- Bir bardak sudan 2 parmak toz şeker eksik
- 100 gr tereyağı
- Bir çay bardağı zeytinyağı (veya bir su bardağından biraz az ayçiçek yağı)
- 2 yemek kaşığı tahin
- 3 yemek kaşığı portakal kabuğu reçeli
- 1.5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 yemek kaşığı tarçın
- İki yemek kaşığı kabartma tozu
- 1 vanilya çubuğu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu (1-2 damla limon suyu ile fırçalanmış)
- Olabildiğince un (koyu bir boza kıvamında olacak)
- 1 toz balık
- mümkün olduğunca doğru
Tahinli ve vitaminli kek tarifi ile portakal kabuğu reçeli nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yumurtaları pudra şekeri ile iyice çırpın.
- Yağ, süt, tahin, tuz, vanilya, reçel ve baharatları ekleyin.
- Unu kabartma tozu ile eleyin ve çırpın.
- 150 derecede önceden ısıtılmış bir fan ile 150 derecede 45 dakika pişirilirler.
- 10 dakika dinlendirildikten sonra kalıptan veya tepsiden çıkarılır.
Resimli tahinli portakal kabuğu reçeli ve vitaminli kek tarifi
Portakallı tahin reçelli ve vitaminli pasta metinli pasta ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]