Tahin reçeli ve portakal kabuğu ile vitaminli kek

Tahinli, Portakallı ve Vitaminli Kek Reçeli Tarifi için Malzemeler

  • 3 yumurta
  • Bir bardak sudan 2 parmak toz şeker eksik
  • 100 gr tereyağı
  • Bir çay bardağı zeytinyağı (veya bir su bardağından biraz az ayçiçek yağı)
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı portakal kabuğu reçeli
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • İki yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 vanilya çubuğu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu (1-2 damla limon suyu ile fırçalanmış)
  • Olabildiğince un (koyu bir boza kıvamında olacak)
  • 1 toz balık
  • mümkün olduğunca doğru
Tahinli ve vitaminli kek tarifi ile portakal kabuğu reçeli nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Yumurtaları pudra şekeri ile iyice çırpın.
  2. Yağ, süt, tahin, tuz, vanilya, reçel ve baharatları ekleyin.
  3. Unu kabartma tozu ile eleyin ve çırpın.
  4. 150 derecede önceden ısıtılmış bir fan ile 150 derecede 45 dakika pişirilirler.
  5. 10 dakika dinlendirildikten sonra kalıptan veya tepsiden çıkarılır.

Resimli tahinli portakal kabuğu reçeli ve vitaminli kek tarifi

Portakallı tahin reçelli ve vitaminli pasta metinli pasta ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın