Tahin Soslu Tart Kek – Tatlılarım

Tahin Soslu Tart Kek tarifi için yumurta ve şekeri bir karıştırma kabına alıp beyazlaşıp kıvam alana kadar çırpalım.

Sıvı malzemeleri karışıma ekleyin ve birleşene kadar bir dakika çırpın.

Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin, gerekirse ilave un ekleyebilirsiniz.

Kek hamuru toparlanırken kalıbı yağlayalım ve her tarafına susam serpelim.

Hazırladığınız kek hamurunu susam serpilmiş kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Kürdan testini geçince fırını kapatın ve açık fırında kek ılıyana kadar bekleyin.

Kek ısınınca bir tabağa ters çevirip çıkarın. Küçük bir kapta tahin, süt ve pudra şekerini iyice çırpın ve dolmaya hazır olan sosu kek kalıbının ortasına dökün.

Oda sıcaklığında 1-2 saat dinlendirdikten sonra kekimizi dilediğiniz gibi keserek dinlendirebilirsiniz.

Tahin Soslu Tart Kek hazır.

Tahin sosu başta cıvık gelse de kekin üzerine oturdukça koyulaşıyor.

Bu keki bir gün önceden hazırlayıp dinlenmeye bırakırsanız daha da lezzetli olacaktır.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın