Tahinli kek ile tatlandırılmış tam buğday unu

Tam Buğday Tahinli Kek Tarifi Malzemeler

Kek hamurunu hazırlamak için

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı tahin
  • 2 su bardağı tam buğday mısır unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş ceviz

yukarı;

  • 3 yemek kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş ceviz

Unlu tam buğday unundan tahinli kek nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Derin bir kapta şeker, vanilya ve yumurtaları mikserle köpürene kadar çırpın. Süt, tahin ve sıvı yağı ekleyip çırpın. Kalan malzemeleri ekleyin ve bir mikser ile iyice karıştırın.
  2. Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına ya da borcama dökün ve üzerine susam ve ceviz serpin. 170 derecede kontrollü fırında pişirin.
  3. İçinin pişip pişmediğini bıçak testi ile anlayabilirsiniz. Üstü kızarınca bıçağı dikey olarak pastanın ortasına sokun. Kek hamuru bıçağa değmiyorsa pişmiş demektir 😉 Afiyet olsun

Fotoğraflı Tam Buğday Tahinli Kek Tarifi

  • börek tarifi
  • buğday
  • Kek
  • kek tarifleri
  • siyez
  • yamaçlar
  • tahinli
  • Bunun için
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Tanınmış
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Altın yaprak çikolata dilimi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın