Tahinli Kurabiye Tarifi Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 kase yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı sıvı yağ (100ml)
- 1 paket kabartma tozu
- ️ 3 paket un (kavanoz başına 220 ml)
️ harçlar için
- ️ 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı fındık
- 1 su bardağı tahin
Tahinli kurabiye tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Önce fındığı rondodan geçirin.
- Bir kaseye şeker, 1 su bardağı tahin ve çekilmiş fındığı ekleyin ve iyice karıştırın.
- Başka bir kapta tereyağı, süt, yumurta sarısı, sıvı yağ, kabartma tozu ve unu ekleyip elinizle iyice karıştırın.
- Şimdi bir avuç dolusu hamuru uzun ve geniş bir alüminyum folyo parçasına bastırın.
- Hamuru ikinci bir alüminyum folyo ile örtün ve merdane ile uzun, geniş bir hamur haline getirin.
- İç harcı tam ortasından sağdan sola doldurun.
- Şimdi hamuru yuvarlayın, folyonun ucunu tutun ve aşağıdan yukarıya doğru yavaşça yuvarlamaya çalışın.
- Bıçakla 2 cm kalınlığında dilimler kesin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
tahinli kurabiye tarifi
Tahinli kurabiye tarifi ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda ortaya çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]