Birbirinden lezzetli ve yemesi keyifli bu inanılmaz güzel kurabiyelere ne dersiniz? İçinde kadayıf olup olmadığı bilinmez, yiyenlerin ilk söylediği şey ne kadar güzel olduğudur!! gevreği nasıl yaptın!! Sorun nedir!! Birçok iyi cevap var. Ve tarifi ile tüm uğraşlarınızda sorun yaşıyorsunuz 😉.
Tarifi hazırlamaya başlayalım. Karıştırma kabımıza yağı ve şekeri alıp iyice karıştıralım, şekeri olabildiğince eritelim.
Ardından tahini ekleyip karıştırın.
Tüm sıvıları karıştırdığımızda 2 su bardağı un ve kabartma tozunu ekleyip kek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Daha sonra kuruyemiş ve kafiri dökün ve karıştırın (Ben piyasada satılan kavrulmuş ve ezilmiş kafir kullandım. Çiğ kafir kullananlar için 1 su bardağı çiğ kafiri elinizle kesip azaltın. Yapışmaz bir tavaya tereyağı koyup kafiri koyun, sonra kafirin rengi döner ve kabarır, soğuyunca kızarmış kadayıfları kek yapmak için kullanıncaya kadar sürekli karıştırarak ekleyelim.)
Unun geri kalanını yavaş yavaş hamura ekleyerek yoğurmaya devam edelim çok cıvık olmayacak bir kurabiye hamuru elde edelim.
Hamurun içinde kadayıf ve kuruyemişler olduğu için hamur açılırken dağılma eğilimi gösterirler bu yüzden un eklerken de kontrol etmekte fayda var.
Hamuru yoğururken ara ara küçük toplar yaparak hamurun kıvamını ölçmelisiniz. Hamur hazır olduktan sonra eğer vaktiniz varsa hamuru sarın ve 20 dakika bekletin, buzdolabında dinlendirin.
Daha sonra dinlendirilen undan fındık parçalarını alıp elimizle yuvarlayalım ve bir süre sonra kekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.
Daha önce 170 derecede ısıttığımız fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Pişen kurabiyeler soğuyana kadar tepside bekletin.
Soğuyunca dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Sıcak kekleri soğumadan tepsiden almayın, kekler yumuşak olduğu için dağılabilir.
Ayrıca kırmızı kurabiyeler yumuşak olduğu için pişmediğini düşünerek pişirmeyin yoksa kurabiyeler çok sıcak olur. Birbirinden lezzetli kurabiyelerimiz servise hazır, afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]