Talimatlarla Arnavut Karaciğeri Tarifi

Karaciğer sever misin?

Kimisi hmmm yaparken kimisi ııığğ diyor.. 😂

Keyfini çıkarın, keyfini çıkarın… Çok seviyorum.

Özellikle hamile kadınlar folik asit kaynağını unutmayın.

Arnavut ciğerleri, sebze ciğerleri, şişler hepsi çok lezzetli. Ben bir fark göremedim. Kuzu ciğeri zaten yumuşacık..

Satın alınan ciğer, zarı yıkanmış ve küp şeklinde doğranmış ciğer pişirilir. Patates kızartması ve soğan salatası ile başka bir şeye gerek yok.Nasıl yapabilirim? Suyu böyle bekleme, su alır, iyi olmaz. Filtreyi temizleyin. Suyun iyice boşalmasına izin verin. En önemli şeylerden biri..

Sonra, pişirirken daha fazla un. Bir süzgeç alın ve fazla unu silkeleyin.

Tavaya bol sıvı yağ koyun. Sıcak kalmak. Ciğerleri kızgın yağa koyun. birleştirmeyin. Fırlatarak yaymak. 30 saniye bekletmeyin, ardından karıştırın. Ateşi orta ateşte tutun. 5 dakika sonra tuz serpin.Birkaç kez karıştırın ve hafifçe serpin. Pişirmeye başlayacaktır. Kontrol et ve çöpe at. Kara biber serpin. Kuzu karaciğeri 10-15 dakikadır. içeride pişiyor. Çok fazla kurutmayın. Ateşi kapat. Yağda ıslanmaya bırakın.

Bu sırada iki patatesi küp küp doğrayın ve kızartın. İlk sıcağı çıkınca ciğerlere ilave edip karıştırın. Soğan salatası için kırmızı soğanı ay şeklinde ince ince doğrayın, tuz serpin ve yıkayın. Meyve suyunu sıkın. Kırmızı biber, sumak, ince kıyılmış maydanoz ile karıştırın. Karaciğer ile servis yapın. Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın