Tam Buğday Unlu Ispanaklı Börek (Yağsız Pişen)

Merhaba bugün sizlerle mevsimi geçmeden lezzetli ve hafif bir ıspanaklı börek tarifi paylaşmak istiyorum.

Öncelikle ıspanakları karbonatlı suda yarım saat kadar bekletip iyice yıkayıp, süzdürelim. İyice süzülen ıspanakları incecik doğrayalım, soğanıda doğrayıp diğer iç malzemelerle ıspanağa ekleyip iyice karıştıralım. İç harcımız hazır, bir kenarda hamurumuz hazır oluncaya kadar bekletelim. 

Derin bir kabın içinde ılık suyu, şekeri, zeytinyağını  ve mayayı iyice karıştıralım. Tam buğday ununa tuzu ekleyerek sıvı karışımla karıştıralım. Kontrollü olarak beyaz unu ilave ederek sert bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerini örterek bir saat kadar ılık bir ortamda mayalandıralım. 

Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırarak merdane yardımıyla unlayarak açalım. Aralarına ıspanaklı harçtan koyarak yarım ay şeklinde kapatalım. Yapışmaz bir tavayı ısıtalım. Böreklerimizi yağsız olarak iki taraflı pişirelim. 

Çok hafif, oldukça lezzetli enfes ıspanaklı tam buğday unlu böreğiniz hazır. Afiyet şifa olsun 

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın