Tam Kalın Sade Süt Pirinç

Tam Kalın Sütlü Pirinç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı yıkanmış pirinç
  • 2.5 çay kaşığı toz şeker

Kolay tam kalınlıkta ayran pirinç tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Sütü ve pirinci ıslatma kabına ekleyin ve ocağın üst sıcaklığını ayarlayın.
  2. Sık sık karıştırmak, hatta sürekli karıştırmak daha iyidir. Karıştırırken ara ara hava akıtarak karıştırın.
  3. Kaynamaya başlayınca sobanın ısısı yarı yarıya veya biraz daha aza indirilir. Fırının gücüne bağlıdır.
  4. Tam bir kaynama noktasına gelmez, ancak bir veya iki kez sürmesi gerekir.
  5. Kaynamaya başladıktan sonra sürekli karıştırarak 30 dakika pişirin.
  6. Sütlü pilav pişirirken özellikle şeker ekledikten sonra tencerenin dibine bulaşmak çok kolay. 30 dakika sonra şekeri ekleyin.
  7. Şeker iyice eriyip kaynatıldıktan sonra 5 dakika karıştırarak pişirin.Pirinç kaynayınca koyulaşır, kaşıktan dökerseniz hafif koyulaşıp lezzetli hale geldiği anlaşılır. Özellikle pişirmeye yakın yerlerde kalınlaştığını fark edeceksiniz.
  8. Soğuduktan sonra kıvam tamamlanmış olacaktır.
  9. 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra kaselere ayrılarak soğumaya bırakılır.
  10. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz. Ertesi gün de alabilirsiniz.
  11. Soğuduktan sonra sarımsı-krem rengine döner ve tam bir kıvam alır.
  12. Biraz kaynatırsanız, pirinç sütü emecek ve lapa gibi bir sütlaç haline gelecektir. İyi pişmezse sıvı olur. Sütün kalitesi nedeniyle pişirme süresi daha uzun sürebilir. Kim deneyecekse eline sağlık.

Fotoğraflı kolay tam kalınlıkta pirinç sütü tarifi

  • tatlı tarifi
  • tutarlılık
  • kolay)
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • sütlaç
  • Bunun için
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Kakao soslu lezzetli kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın