Tam kıvamda garantili bir tada sahip sütlü fırında pişmiş pirinç

Fırında Pilav Sütü Tarifi Malzemeler Tam Lezzet Garantili

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı nişasta (1 çay kaşığı süt/su ile karıştırılmış)
  • pirinç pişirmek
  • 1.5 su bardağı su

Tam lezzet garantili fırında sütlü pirinç tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Pirinci yıkayın, suyla kaynatın, suyunu çektikten sonra sütü ekleyin ve ara sıra karıştırarak 45 dakika kısık ateşte pişirin.
  2. Nişasta ve suyu karıştırarak sütlaca ekleyin ve bir elinizle karıştırarak yavaş yavaş dökün.
  3. Kalınlaşana kadar 15 dakika daha kaynatın.
  4. En son şeker ve vanilyayı ekleyip şeker pirincin içine geçene kadar 10 dakika kaynatın.
  5. Yapısı sulu gibi görünse de fırında pişirip dolapta saklandığında mükemmel oluyor, bu yüzden endişelenmenize gerek yok 👌
  6. Sütlaçları fırına dayanıklı kaselere paylaştırın ve 1 saat kadar kıtır olana kadar bekletin.
  7. Fırını önceden 230 derecede açın.
  8. Altın rengi olana kadar fırında dikkatli bir şekilde bekletin.
  9. Soğuyan sütlacı 5-6 saat buzdolabında beklettiğinizden emin olun.
  10. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın

Tam lezzetiyle fırın sütlaç tarifi Resimlerle garantili hazırlık

  • tatlı tarifi
  • fırın
  • içerik)
  • ahenk içinde
  • lezzet:
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • sütlaç
  • Bunun için
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Peynirli kek (limonlo)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın