Herkese merhaba, sizlere çok lezzetli ve lezzetli bir tarifle geldim.
Tam Boy Revani Tatlısı Tarifi için önce şerbetini hazırlıyoruz: Şeker şurubu ve 1 dilim limonu bir tencereye alıp pişirmeye başlıyoruz. 5 dakika sonra kaynamaya başlıyor ocağın altını kapatıp revani hazırlamaya devam ediyoruz.
Büyük harcın altını yağlayıp üzerine hindistan cevizi döküyoruz sonra revanımızı hazırlıyoruz.
Tüm malzemeleri bir kaseye alıp mikserle güzelce karıştırıyoruz, krema kıvamına gelince süzme harcımıza döküp 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika ters konumda pişiriyoruz. Fırından çıkarıp 5 dakika sonra ilk ateşin üzerine suyumuzu döküyoruz. Suyumuzu çektikten sonra kremasını hazırlıyoruz.
Küçük bir sos tenceresine vanilya ve tereyağı hariç tüm krema malzemelerini bir tencereye alıp iyice karıştırıyoruz.Kısık ateşte koyulaşana kadar pişiriyoruz.Piştiğinde vanilya ve tereyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz. .
Revaninin üzerine suyu dökün, üzerine koyun ve bolca hindistan cevizi dökün.
Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini bir kapakla kapatıp bir gün buzdolabında dinlendiriyoruz.
Ardından Tam Kıvamlı Kremalı Revani Tatlısını dilediğiniz gibi servis etmek için hazırlıyoruz.
Kolayca deneyecek herkese kesinlikle tavsiye ederim.
çok teşekkür ederim ❤️
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]