Tam sezon buğulanmış palamut

Mevsiminde buğulanmış palamut için malzemeler

  • 1 palamut (dilimlenmiş)
  • 2 büyük soğan (ikiye bölünmüş)
  • 4 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
  • 3 dolmalık biber (2 parmak genişliğinde küp)
  • 3 domates (küp şeklinde doğranmış)
  • 1 limon (dilimlenmiş)
  • limon suyu
  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Mevsiminde buğulanmış palamut tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Balıkları temizleyip kama şeklinde hazırlayın.
  2. Yarım ay şeklinde doğranmış soğanı tencereye alın. Üzerine zeytinyağı ve tuzu ekleyin.
  3. Kapağı kapatın ve en düşük ısıda birkaç dakika terleyin.
  4. İnce kıyılmış sarımsak ekleyin ve bir dakika daha soteleyin. Biber ekleyin. 2-3 dakika pişirin ve domatesleri ekleyin.
  5. Bir limonun suyunu ve karabiberi ilave edip kapağı kapalı olarak domatesler hafif yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
  6. Ceviz dilimlerini tencereye alın ve limon dilimlerini üzerlerine bırakın. 10 dakika pişirin ve ince kıyılmış maydanozu ocağın üzerine serpin.

Buğulanmış palamut resimleriyle mevsimlik tarifinde

“Mevsiminde Buğulanmış Palamut” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın