Tandır Tavuk Tarifi Tencerede lokum gibi

Tencerede lokum olarak yapılan Tandır Tavuk Tarifi için bagetlerin kabuklarını temizleyip uçlarını keserek başlayalım. Uçları kesmek çok enerji istiyor dikkatli olun eşimle yaptım 🙂

Sos, baharat, sıvı yağ ve tuz karışımını bir kaba alıp hepsini karıştıralım. Tüm bagetleri karıştırıp streç film ile kapatıp buzdolabına kaldıralım. Sertleşmesi için buzdolabında iki saat bekletin. Vaktiniz yoksa yarım saat bekleyebilirsiniz.

Patates ve soğanların kabuklarını soyalım. Biraz kalın soğan ve patatesi kalın halkalar şeklinde doğrayalım.

Geniş bir tencerenin altına patatesleri hazırlayalım ve orada soğanları hazırlayalım.

Son olarak sosun içinde bekleyen bagetleri yerleştirelim ve üzerlerine üç dört yemek kaşığı tereyağı bırakalım.

Tencerenin kapağını kapatın ve ocağa koyun.

Orta sıcaklıkta et, suyunu yavaş yavaş salmaya başlar.

Et suyunu çekene kadar ara sıra kontrol ederek bir saat kadar pişirin.

Bir süre sonra etin lokum gibi ayrıldığını göreceksiniz.

Tencerenin dibine koyduğumuz patatesler biraz yapışıyor ama sonuç buna değer ve çok lezzetli.

Tavuk Tandır Lokum gibi bir tencerede servise hazır.

Yemek yemeyi seviyorum ❤

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın