Tarator Adaları

Havuç tarator tarifi için malzemeler

  • 3 ada
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • tuz
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 su bardağı ceviz
Havuç tarator tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı alıp rendelenmiş havuçları ekliyoruz.
  2. Havuçları 3-4 dakika yumuşayana kadar kavurun, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  3. Ayrı bir kapta sarımsağı, süzülmüş sütü, mayonezi ve tuzu ekleyip çırpın.
  4. Soğuyan havuç ve ceviz kırıntıları sütün içine ilave edilerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.
  5. Havuçlu tartar servise hazır, deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
  6. Üzerini siyah zeytin ve ceviz ile süsleyebilirsiniz, size kalmış. 🙂

havuçlu tart tarifi

Havuç Taratoru ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın