Havuç tarator tarifi için malzemeler
- 3 ada
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- tuz
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 su bardağı ceviz
Havuç tarator tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı alıp rendelenmiş havuçları ekliyoruz.
- Havuçları 3-4 dakika yumuşayana kadar kavurun, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Ayrı bir kapta sarımsağı, süzülmüş sütü, mayonezi ve tuzu ekleyip çırpın.
- Soğuyan havuç ve ceviz kırıntıları sütün içine ilave edilerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.
- Havuçlu tartar servise hazır, deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
- Üzerini siyah zeytin ve ceviz ile süsleyebilirsiniz, size kalmış.
havuçlu tart tarifi
Havuç Taratoru ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]