Tarator havuç mantarı

Tarif için malzemeler mantar, havuç ve havuç

  • 300 gram mantar
  • 2 merkez ada
  • karabiber
  • tuz

sosu için

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sade yoğurt
  • karabiber
  • tuz
  • zeytin yağı
  • Ghee

(Dilerseniz 2 yemek kaşığı mayonez ve sevdiğiniz baharatlardan ekleyebilirsiniz)

Mantarlı havuçlu tartar tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Mantarları temizleyip doğrayın.
  2. Tavaya biraz zeytinyağı ekleyip mantarları yüksek ateşte suyunu bırakmadan hafifçe soteleyelim.
  3. Ocağın altını kısalım ve üzerine biraz mantar koyalım.
  4. Tavada kalan mantarlara rendelenmiş havuçları ekleyin ve tuz ekleyin.
  5. Havuçları yumuşayana kadar kızartın.
  6. Soğuması için geniş bir kaba alın.
  7. Yoğurt sosu için yoğurdu sarımsak ve tuzla iyice çırpın.
  8. Karıştırıp servis tabağına alın.
  9. Üzeri için tavayı tekrar ocağa alıp üzeri için ayırdığımız mantarları ilave edip karabiberi ilave edip yağda bir iki kez soteleyelim.
  10. Taratorun üzerine döküp salatayı tamamlayalım. Denemek isteyenler için enfes bir ikram 🖐🌸.

Resimli mantarlı havuç tarator tarifi

  • börek tarifi
  • havuç
  • mantarlı
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarator
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Tarifler abartılıyor
  • Gıda

Sonraki haber:

kuru fasulye ekmeği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın