Tarçın ve Ceviz Unlu Kurabiye Isırığı


Tarçınlı ve Cevizli Unlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 2 parmak eksi 1 bardaktan pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı çekilmiş ceviz

üzerine :

  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1.5 çay kaşığı tarçın

Bite Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Margarin, pudra şekeri, yumurta ve yağı bir kaba alıp karıştırın.
  2. Üzerine kabartma tozu ve un ekleyerek yoğurun.
  3. Ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edilir.
  4. Son olarak cevizleri ekleyip tekrar yoğurun.
  5. Hamurdan iri parçalar alınarak yuvarlanır.
  6. Yuvarlarken hamur dağılabilir. Bu yüzden ara sıra bastırarak ruloyu düzeltin.
  7. Rulo küçük eğimler halinde kesilir. Tüm hamur çeşitlerine aynı işlem uygulanır.
  8. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  9. Rengi dönünce pudra şekeri ve tarçın karışımı ile karıştırılarak servis edilir.

Fotoğraflı Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi

  • tatlı tarifi
  • cevizli
  • bisküvi
  • yemek için ısır
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • tarçın
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Bir hamur ile çeşitli dondurma kurabiyeleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın