/*------------------------------------------------ * Shrink Header ------------------------------------------------*/ $(window).on('scroll', function () { var scroll = $(window).scrollTop(); if (scroll >= 110) { $(".sticky-bread").addClass("sticked"); } else { $(".sticky-bread").removeClass("sticked"); } });
$(".icon-share").click(function () { event.preventDefault(); $(".shareArea").addClass("active");
});
$(document).on('click', function (e) { if ($(e.target).closest(".icon-share").length === 0) { $(".shareArea").removeClass('active'); }
if ($(e.target).closest(".dotsAreaContent").length === 0 && $(e.target).closest(".icon-dots").length === 0) { $(".dotsAreaContent").css('visibility', "hidden"); } });
$(".a-plus").click(function () { var sBox = $(".a-plus-inp").attr("data-sBox"); var status = $(".a-plus-inp").attr("data-status");
var currentFont = parseInt($(".a-plus-inp").val()); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } else if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; }
if (status == "down") { currentFont = parseInt(currentFont - 1); if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; } } else if (status == "up") { currentFont = parseInt(currentFont + 1); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } $(".a-plus-inp").attr("data-sBox", sBox); $(".a-plus-inp").attr("data-status", status); }
$(".a-plus-inp").val(currentFont);
$("#newsRead .bottom .left .detail p").css("font-size", currentFont); });
Elmalı Tarçınlı Turta Tarifi Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
iç harç için
- 4 büyük elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı toz tarçın
Tarçınlı ve elmalı tart tarifi nasıl yapılır?
- 125 gram margarini, bir çay bardağı sıvı yağı ve 1 yumurtayı derin bir kaba alın. 1 su bardağı şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve unu azar azar ekleyin.
- Tüm malzemeleri elinize yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Hamuru yumruk büyüklüğünde ayırın. elmalı turtanın üzerine ayırdığımız kısmı rendelemek için kullanacağınız.
- Diğer taraftan 4 adet elmayı soyup rendeleyin. Rendelenmiş elmayı geniş bir tavaya alın. Üzerine 3 yemek kaşığı şeker ve yarım çay kaşığı tarçın ekleyin. Elmalar suyunu bırakana kadar pişirin.
- Piştikten sonra üzerine yarım çay bardağı su koyun. 5 dakika daha kaynatmaya devam edin ve altını kapatın. Soğumaya bırakın. Tart hamurunu açtığınız tezgahın üzerine hafifçe un serpin ve hamuru tezgaha alın. Merdane ile biraz düzleştirin.
- Öte yandan kızartma tavamı yapışmaması için ayçiçek yağı ile yağlayın. Merdane ile açtığınız hamuru tart kalıbına alın. Elinizle her tarafına eşit şekilde yayın. Hamuru bir çatal yardımı ile eşit şekilde çatallayın.
- Daha sonra hazırladığınız elmalı harcı tart hamurlarının üzerine dökün ve eşit şekilde yayın.
- Yaptığınız elmalı turtayı 180 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun. 30-35 dakika, üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
- Piştikten sonra soğumaya bırakın. Tart soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Ve tartımız hazır. Afiyet olsun.
Resimli tarçınlı ve elmalı tart tarifi
function voteComment(comment_id, type) { jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'voteComment', comment_id:comment_id, like:type }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ if(type == 'like'){ current_count = $(".likeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".likeCount_"+comment_id).html(current_count1); }else{ current_count = $(".dislikeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".dislikeCount_"+comment_id).html(current_count1); }
}else{ alert("Bu yorumu daha önce oylamışsınız."); } } }); }); } function reportComment(comment_id) {
var report = prompt("Rapor sebebini belirtiniz."); if(report.length > 3){ jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'reportComment', comment_id:comment_id, content:report }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ success_alert("Yorum bildirildi."); }else{ danger_alert("Bu yorumu daha önce raporlamışsınız."); } $(".com-report-button").attr('onclick', 'danger_alert("Üst üste yorum bildiremezsiniz.")'); } }); }); }else { danger_alert("Rapor sebebini lütfen doldurun"); } }
İçerik Tablosu
Sonraki haber:
Portakal soslu irmik tatlısı
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]