Tarçınlı erik reçeli (tadına bayılacaksınız)

Tarçın ve Karanfil Reçeli Tarifi İçin Malzemeler (Buna Bayılacaksınız)

  • 1,5 kg Şam eriği
  • 150 gram esmer şeker
  • 150 gram beyaz şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • 3 karanfil

Karanfil Tarçınlı Erik Reçeli (Tadına Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Erikleri yıkayıp süzgeçte güzelce süzün.
  2. Şimdi erikleri ikiye bölün, çekirdeği çıkarın ve tadına bakmak için büyük parçalar halinde kesin.
  3. Erik parçalarını geniş bir tencereye alın.
  4. Şeker, tarçın çubukları ve karanfili ekleyin ve iyice karıştırın.
  5. Tencerenin üzerini kapatın ve bir gece buzdolabında bekletin.
  6. Bekleme süresinin ardından tencereyi kapağı kapalı olarak ocağa alın ve kaynama noktasına gelene kadar yaklaşık 8 dakika yüksek ateşte kaynatın.
  7. Daha sonra ocağın altını kısın ve erikleri ağzı açık olarak yaklaşık 3 saat kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  8. Kaynattıktan sonra çubuk tarçın ve karanfili çıkarın ve reçeli iyice karıştırın.
  9. Brülörü yükseğe getirin ve karıştırarak tekrar kaynatın.
  10. Şimdi ocağı kapatın ve dilerseniz tencereyi ocaktan alıp reçeli blender ile püre haline getirin.
  11. Kaynar suda 5 dakika kaynatılmış kavanozlara sıcak erik reçelini dikkatlice dökün.
  12. Kavanozları doldurduktan sonra hemen kapaklarını sıkıca kapatın ve 15 dakika ters çevirin. Böylece kapak kısmındaki hava dışarı atılır ve çürümez.
  13. Ardından kavanozları tekrar ters çevirin ve soğumaya bırakın. Afiyet olsun!.

Tarçınlı erik reçeli (tadına bayılacaksınız) fotoğraflı tarif

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın