tarçınlı kek

tarçınlı kek tarifi malzemeleri

Hamuru hazırlamak için

  • 200 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 240 ml süt
  • 4 su bardağı un
  • bir tutam tuz

bıyık için

  • 50 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı ince esmer şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın

İstediğiniz kadar

  • öğütülmüş ceviz

Tarçınlı çörek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Önce hamuru hazırlıyoruz.
  2. Şeker, maya ve sütü karıştırın.
  3. Yumurta ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  4. Unu ekleyip hamuru yoğurun. Yarım saat dinleniyoruz.
  5. İçeride, tüm malzemeleri karıştırın.
  6. Hamuru dikdörtgen şeklinde açın.
  7. Yarım santimetre kalınlığında. İç harcı her tarafına yayın ve 3 kat katlayın. Ve iki parmak kalınlığında dilimleyin. Detaylar resimlerde.
  8. 175 derecede altın sarısı olana kadar pişirin.

Resimli tarçınlı kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • tarçın
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Bir saatte ekmek tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın