Tarçınlı Tart Kek Tarifi

Tarçınlı Tart Kek Tarifi, Tarçınlı Tart Kek Nasıl Yapılır?

Merhaba arkadaşlar en iyi kreması ile ağızda eriyen nefis bir pasta tarifi paylaşıyorum. Büyü dinlersen iyi pasta yaparsın.

Öncelikle tart kalıbımızı tereyağ ve un ile yağlayalım, kuruması için buzdolabına kaldıralım, muhallebimiz hazır olana kadar bu şekilde bekleyelim.

Daha sonra karıştırma kabına yumurtayı orta ateşte kırıp üzerine ölçtüğümüz pudra şekerini ekleyip mikserle 10 dakika karışım kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.

Zeytinyağını ekleyin ve tekrar karıştırın.

Un, tarçın, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim, spatula ile güzelce karıştıralım.

Yağlanmış kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 C fırında kürdan testi yaparak pişirin. Kekimiz çok çabuk pişiyor, fırında fazla bekletmeyin yoksa sert ve kuru bir kek elde edersiniz. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.

Soğuyan keki uygun bir tabağa ters çevirelim ve kenarlarından hafifçe vurarak keki kalıptan çıkaralım. Sıcakken bunu yapmayın. Üzerine sütü dökün ve dinlenmeye bırakın.

Uygun bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyip karıştıralım, ocağın altını açalım. Kaynamaya bırakın ve koyulaşana kadar pişirin. Vanilyayı ekleyip çırpın, ocaktan alın. Tutarlılık için mikser ile beş dakika çırpın.

Kekin geri kalanının üzerine güzelce yayıp bolca hindistan cevizi serpelim ve buzdolabına kaldıralım, servis yapalım ve keselim.

Kremalı tarçınlı kek servise hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın