Tarhana Börek Karışımı (Soğuk)

Merhaba arkadaşlar kek yapmanın en güzel yolu ile karşınızdayım. Bunu yapıp buzdolabında bekletebiliriz. Üç saat önceden çıkarılıp ezildiğinde keklerde kullanıma hazırdır. Tarhana böreği harcı Gaziantep yöresine ait, bu lezzeti mutlaka tatmalısınız.

Öncelikle kapaklı uygun bir tencereye 2 litre dökün. Hadi biraz su alalım, su kaynar. Su kaynağındaki ocağı açıp kuru tarhanamızı sıcak suda bekletin, kapağını kapatın ve tarhanamızı 1 gece suda dinlenmeye bırakın. Su soğuyunca süzüp tekrar soğuk su ekleyelim. Bunu yapmamın sebebi tarhananın tuzundan ayrılmasıdır.

Daha sonra sadece bir gecedir bekleyen tarhan suyunu süzüp suyunun kalmadığından emin olalım ve on dakika ellerimizle güzelce yıkayalım. hadi kazıyalım.

Soğanı alıp yemeklik olacak şekilde doğrayalım, bir kaseye alalım.

Uygun bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ocağı açın. Soğanı ekleyin, karıştırın ve iyice pişirin.

Sarımsağı soğana ekleyin ve karıştırın.

Yeterince domates salçası ekleyin, tuz ve karabiber serpin ve tekrar karıştırın.

Salça soğanla tamamen karışınca bekleyen tarhanayı ekleyelim, iyice karıştıralım.

Çerezleri kullanmaya hazırlanalım. Dilerseniz çamuru benim yaptığım gibi toplayıp dondurucuya koyabilirsiniz.

İnşaallah aşkımla deneyeceksin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın