Tart Kalıbında Çilek Rüyaları – Tatlılarım

Tart Kalıbında Çilek Rüyası tarifine başlarken muhallebi sütümüzü bir tencereye alıp içine unumuzu, nişastamızı, şekeri, irmiğimizi koyup karıştırıp ocağın altına koyuyoruz. Sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.

Ardından vanilya ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyince muhallebiyi önceden ıslattığımız kalıba döküyoruz ve sıcaklığa gelince buzdolabına kaldırıyoruz.

Pudingimiz soğurken çilek sos; Çileklerimizi mutfak robotunda öğütüp temizliyoruz ve bir tencereye aktarıyoruz.

İçine şeker, nişasta ve suyu ekleyip koyulaşana kadar pişirin.

Bu sırada soğuyan muhallebimizi servis tabağına alıyoruz ama kalıptan kolayca çıkması için önceden kenarlarını bastırıyoruz.

Çilekli sosu muhallebimizin deliğine döküp dilediğimiz gibi süsleyelim. Ben çilek ve fındıkla süsledim

Tart kalıbınız yoksa borcum olabilir. Kredimi kontrol etmeyi unutmayın. Ödünç verirsek ters çevirmeye gerek yok o zaman muhallebi soğuyunca üzerine çilekli sosu direkt döküp bu şekilde soğutup dilim dilim servis edebiliriz.

Not: Pudingi kolayca çevirebilmemiz için en az 4 saat buzdolabında bekletmelisiniz.

Yapacak olanlara afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın