tart kalıbında incir turtası

Tart tavasında incirli turta tarifi için malzemeler

kek için

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı süt suyu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 poşet vanilya şekeri
  • 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

yukarı;

  • 1 paket krem ​​şanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt

incir sosu için

  • 7 – 8 taze incir
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • keki ıslatmak için yarım su bardağı süt
Tart kalıbında incirli turta tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

Bismillahirrahmanirahim.

  1. Tarifimize pastayı yaparak başlayalım.
  2. İlk önce şeker ve yumurtaları çırpın.
  3. Yarım su bardağı sıcak su ekleyip çırpmaya devam edin.
  4. Kalan malzemeleri de ekleyip hafif unlanmış ve yağlanmış tart kalıbına hamuru dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış fırında (180°C) 25 dakika pişirin.
  6. Kek fırındayken krem ​​şantiyi hazırlayalım ve buzdolabına kaldıralım.
  7. İncir sosumuzu yapmak için soyulmuş incirleri rondodan çıkaralım.
  8. 2 yemek kaşığı sütte erittiğimiz nişastayı ve şekeri tencerede aldığımız incir püresine ekleyelim.
  9. Kıvam aldığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  10. Fırından çıkan keki yarım bardak sütle kaşık yardımıyla ıslatalım.
  11. Soğuyan kekimizin üzerine önce krem ​​şantiyi sonra incir sosunu dökelim.

Nefis incir pastamız hazır. Deneyen herkese bol şans 😊.

Fotoğraflı tart kalıbında incirli turta tarifi

Tart kalıbında incirli turta ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda ortaya çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın