Tart kalıbında kek tarifi

pasta tarifi malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 vanilya çubuğu
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao çorbası
  • 1.5 su bardağı un

Sosu hazırlamak için:

  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao çorbası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un

Tart kalıbında kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle şeker ve yumurtayı bir kaba alıp beyazlaşana kadar çırpın.
  2. Beyazlaştıktan sonra kalan tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
  3. Daha sonra kalıbı yapışmaması için yağlayıp karışımı döküyoruz.
  4. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  5. Kek pişerken kendi sosumuzu yapalım :).
  6. Önce sütümüzü kaseye ekleyelim ve diğer tüm malzemeleri içine ekleyelim.
  7. Orta ateşte karıştırıp kıvamına gelince altını kapatarak topaklanmasını engelleyelim.
  8. Soğuyan kekimizin üzerine hazırladığımız sosu dökelim.
  9. Üzerine rendelenmiş beyaz çikolata serpelim.
  10. Dilerseniz fındığı rendeleyip kullanabilirsiniz, zevkinize kalmış :).
  11. Biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.. Afiyet olsun ☺️.

Fotoğraflı tart kalıbında kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • kalıpta
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • Yemek tarifi
  • yemek tarifleri
  • keskin
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

retro makarna

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın