Tart tavasında haşhaşlı rivani, mutlaka tadı

Tart tavasında haşhaşlı rivaninin eskimeyen tadı için malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı mavi haşhaş

şerbet

  • 1.5 su bardağı şeker
  • iki bardak su
  • 1-2 damla limon suyu

yukarı;

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 paket krem ​​şanti
Tart kalıbında eskimeyen haşhaş tadında Revani nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. İlk önce içeceği hazırlayın. Bunun için bir tencereye şeker ve suyu koyun.
  2. Kaynayınca limon suyunu ekleyip karıştırın. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  3. Keki hazırlamak için yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  4. Yağ ve sütü ekleyip çırpın.
  5. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
  6. Kek kalıbının tüm parçalarını yağlayın ve kek karışımını dökün.
  7. 180 derecelik fırında 30 dakika altın sarısı olana kadar pişirin.
  8. Pişen keki fırından çıkarın ve ilk ısısı düştüğünde üzerine soğuk şerbeti dökün.
  9. Yarım saat kadar bekleyin.
  10. Şurup çekilince geniş bir tabağa alın ve ters çevirin. Dikkatlice çıkarın.
  11. Çırpılmış kremayı sütle iyice karıştırın.
  12. Kremayı sıkma torbasına alıp tatlının üzerine sıkın.
  13. 1-2 saat buzdolabında dinlendirip dilimleyin ve servis yapın.

Tart tavada haşhaşlı rivani, fotoğraflı zamansız lezzet tarifi

Haşhaş Tart Kalıplı Revani, Zamansız Lezzet yazısı Urfa Haber’de ilk – tarifler.net.tr – Urfa son dakika.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın