Tart tavasında haşhaşlı rivaninin eskimeyen tadı için malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
şerbet
- 1.5 su bardağı şeker
- iki bardak su
- 1-2 damla limon suyu
yukarı;
- 1 su bardağı süt suyu
- 1 paket krem şanti
Tart kalıbında eskimeyen haşhaş tadında Revani nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk önce içeceği hazırlayın. Bunun için bir tencereye şeker ve suyu koyun.
- Kaynayınca limon suyunu ekleyip karıştırın. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Keki hazırlamak için yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Yağ ve sütü ekleyip çırpın.
- Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Kek kalıbının tüm parçalarını yağlayın ve kek karışımını dökün.
- 180 derecelik fırında 30 dakika altın sarısı olana kadar pişirin.
- Pişen keki fırından çıkarın ve ilk ısısı düştüğünde üzerine soğuk şerbeti dökün.
- Yarım saat kadar bekleyin.
- Şurup çekilince geniş bir tabağa alın ve ters çevirin. Dikkatlice çıkarın.
- Çırpılmış kremayı sütle iyice karıştırın.
- Kremayı sıkma torbasına alıp tatlının üzerine sıkın.
- 1-2 saat buzdolabında dinlendirip dilimleyin ve servis yapın.
Tart tavada haşhaşlı rivani, fotoğraflı zamansız lezzet tarifi
Haşhaş Tart Kalıplı Revani, Zamansız Lezzet yazısı Urfa Haber’de ilk – tarifler.net.tr – Urfa son dakika.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]