Tatil Tatlısı Tarifi – Tatlılarım

Kolay Tatil Tarifi, Kolay Tatil Tarifi Nasıl Yapılır?

Nefis bir tatlı yapıyoruz

Bir tencereye su ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz, direkt ocaktan alırsak şeker oluyor.

Şeker eriyince limon dilimiyle ocağa alın ve kaynamaya başlayınca 15 dakika pişirin. kaynatın ve bir kenara koyun

Baklava hamurunu tezgaha alıp uzun kenarından ikiye bölüyoruz (baklava hamurunu kolay sarmak için kuru olmamalı bunun için beyaz bir bezin ortasına koyuyoruz)

Yemek programında cevizle kilo veriyoruz

Yağımızı eritip yağı ilave edip karıştıralım.

1 adet uzun baklava yufkasını tezgaha alıp merdane üzerinde dört parmak genişliğinde katlıyoruz ve çok olmayacak şekilde kaşıkla yağı sürüyoruz.

Tokayı sıkıca bağlayıp merdanenin ortasına doğru sallıyoruz, aynı işlemi tüm hamur bitene kadar yapıyoruz.

Yufkanın üzerine kalan yağı bir fırça ile sürün.

180 C fırında altın rengi alana kadar pişirin.

5 dakika tuzun ilk sıcaklığı ocaktan çıkar. Ardından tuzun üzerine soğuk su döküyoruz.

Suyunu çektikten sonra yeşil fıstık tozunu ekliyoruz.

Çıtır baklava yufkasından kolay burme baklava hazır

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın