Tatlı Ahududulu Cheesecake – Tatlılarım

Bu nefis Ahududulu Cheesecake tarifi için önce tabanını yapmaya başlıyoruz. Öncelikle fiğ bisküvileri rondodan geçirelim. Eritilmiş tereyağını üzerine dökün ve karıştırın.

Tabanımızı kalıba dökelim ve iyice bastırarak sabitleyelim. Kelepçeli kalıbı alüminyum folyo ile kaplayın. (Kremanın kenarlarının yanmaması için bu önemli.) Hazır bisküvi hamurumuzu dolaba koyuyoruz.

Kreması için labne peyniri ve sıvı kremayı ayrı bir kapta karıştırıyoruz. Yumurtaları tek tek çırpın ve karıştırın. Şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin.

Un, nişasta, vanilya ve limon kabuğu rendesini koyun ve kremayı bisküvi tabanının üzerine dökün ve karıştırın. 180 derecelik fanlı fırında 35 dakika pişirin.(Fırının altına bir fırın tepsisine su koyun. Bu kremanın topaklanmasını engeller)

Frambuaz sosu için bol şeker, nişasta ve dövülmüş ahududu tencereye alınarak koyulaşana kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır.

Cheesecake piştiğinde soğuması beklenir. Hazırladığımız sosu üzerine sürmek için. Bir gece buzdolabında dinlenmeye bırakın. Kalıptan özenle çıkarılır ve servis edilir.

Lezzetli Ahududulu Cheesecake hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın