Tatlı Lezzeti ile Sütlaç Tarifi için önce pirinç nişastası bitene kadar yıkanır.
İyice temizlenen pirinç, üzerini geçecek kadar su ile suyu bitene kadar pişirilir.
Sütü ilave edin ve orta ateşte yarım saat kaynatın.
Açılan nişasta şeker ve birkaç kaşık su ilave edilerek kaynatılır ve altı kapatılır.
Vanilyayı ekleyip karıştırın. Plakalara ayrılırlar.
Soğuk su dolu bir pişirme tepsisinde hazırlanan tabaklar, fırının üst rafında 180-190°’de altın sarısı oluncaya kadar pişirilir.
Tatlı Aromalı Fırın Sütlaç hazır.
AFİYET OLSUN!
(Biz kızartmayı seviyoruz, herkes çok sıcak tutmaya çalışıyor :)) Denemek isteyenler biraz kızarınca veya istedikleri kıvama gelince fırından çıkarabilirler.)
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]