Tatlı Ayva Reçeli – Tatlılarım

Bu harika Ayva Reçeli tarifini almak için ayvalarla başlıyoruz. Peeling yapmadan yapmak isterseniz mümkündür.

Ayva kabukları diğer meyve kabukları gibi meyveden ayrılmaz. Ayvaları elma dilimleri gibi biraz kaba serperdim. Daha az kesebilirsin.

Doğranmış ayvaları limonlu suya koyabilirsiniz. Kesme işlemi bitince ayvaları bir tencereye alın, çekirdeklerini ve şekerini, tarçını ve limon kabuğu rendesini koyun.

Suyu döktükten sonra ocağı açın ve kaynayınca altını kısın ve iki saat pişirin.

Suyunu çekip rengi değişmeye başlayınca limon suyunu sıkın ve beş dakika kaynatın ve altını kapatın.

Sıcak veya soğukken bir kavanozda saklayın.

Güzel Ayva Reçeli hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın