Tatlı Ayva Reçeli – Tatlılarım

Gizli Reçel Reçeli Hakkında,

Ayvalar soyulur ve limon sıkılarak geniş bir kaba alınır.

Daha sonra resimdeki gibi elma dilimleri kesilip suya konur.

Ezilmiş ayvalar geniş bir tencereye alınır ve şeker ilave edilir.

Limon ve portakalın kenarı rendelenir ve bir çubuk tarçın ilave edilir.

Son olarak su ilave edilerek ocağa verilir.

Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.

Ocaktan almadan 10 dakika önce limon suyunu ekleyin ve karıştırın.

Reçeli pişirmek için arada bir karıştırmayı unutmayın 😄

Hazırlanan reçel, sıcak sıcak kavanozlara yerleştirilir ve ters çevrilir.

İki saat bu şekilde tutulurlar.

Uzun süre bu şekilde saklayabilirsiniz 👌

Ayva Reçeli hazır.

KEYFİNİ ÇIKAR 😋❤️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın